söndag 14 augusti 2011

Langesund 2011 - Kinnarp Garmin knep första platsen

Benny med fin blåkäft från träningsfisket. Grymt väder, vilken semester!


Fin dubblé bestående av blågylta och brungylta från träningsfisket.


Ny art för Leif, Kolmule 480 gram från träningsfisket.


Vackra Langesund!


Per med riktigt grann Brungylta på 290 gram från lördagen.


Blåkäft från lördagens fiske. Ny art för Leif.


Berggylta på 1595 blev tävlingens största.


Per lyckades lirka upp en riktigt fin randig sjökock på 115 gram under tävlingens andra dag.


Team Kinnarp Garmin knep första platsen i Langesunds fiskefestival 2011!


Garmin-gänget samlade efter prisutdelningen, inklusive en imponerad spion... =)


Resultat för Langesunds fiskefestival 2011.

Senaste veckan har Teamet tillbringat i Norska Langesund. Skön semester, mycket fiske, gott väder och många fina dagar på sjön. Benny och Per med mångårig erfarenhet av Langesundsfisket, Benny med närmare 20 år på sitt Norska samvete. För Leif första, men icke sista gången, i Langesund. Vi träningsfiskar i ett behagligt tempo och njuter lika mycket av dagarna här som fisket i det artrika havet som bjuds häruppe! En del nya, helt värdelösa platser testas, liksom en del som verkar mer lovande. Kolmulen lyckas vi pricka på träningsfisket, men den uteblir tyvärr under tävlingsdagarna.

Lördagen påbörjas med att meta skrubba, som är en ganska knepig art här jämfört med i Sverige. Startskottet går och adrenalinet pumpar medans 70-80 båtar bestyckade med drygt 180 förväntansfulla fiskare gör allt för att gynna den norska oljeindustrin... Men starten är minst sagt dålig! Leifs tackel hinner knappt nå botten förrän det sitter orubbligt fast! Nya tag, nytt tackel och nytt kast. 20 sekunder senare ryker även det, kul start.... =) Benny får till slut en godkänd skrubba. Vidare i full fart mot en grundtopp som levererar massor av gråsej. Leif får även en mindre Kolja, en art som vi bommat under träningsfisket. Snabbt vidare mot 167an. Efter några drivor blir det några blåkäxor, någon torsk och när vi fått varsin blåkäft drar vi vidare. De kommande timmarna ger oss en bleka till Per, mindre kungsfiskar och glysor till oss alla. Även nån mindre blågylta och flera brungyltor, med en topp på 290 till Per. Sillen klaras också av oförskämt snabbt, med en topp på 330 till Benny. Vidare mot Jungfruland. Efter en stund kommer några fjärsingar och Leif tar en godkänd Slätvar. Även en godkänd knot på 340 hamnar i baljan.

Efter lördagens fiske räcker detta till en första placering till Teamet, Per på 1a plats och Leif 2a. Nöjda med starten, men ändå på det klara att det kommer bli oerhört tufft. Vi har nämligen vägt in en del fisk som egentligen tillhör inomskärsfisket som de flesta andra team garanterat kommer att fånga under söndagen.

Söndagen blir klart blåsigare och de flesta team väljer att fiska mestadels inomskärs. Vårt fiske börjar återigen ganska dåligt, efter en dryg timme har vi bara lyckats höja sandskäddan till halvdana 370 gram. Träningsfisket gav en handfull mellan 4-5 hg, men nu var det tvärnit! Vändningen kommer när Leif har turen att pressa upp en kämpestark Berggylta på 1595! Tempot blir på gränsen till väl högt, i alla fall ur Leifs aspekt när vi kör ut på öppet hav igen. Under ett platsbyte ber Benny mig byta hans tackel medan Benny kör... Och köra kan han, vår gudomlige skipper!! Istället för att lyckas byta tackel hamnar Leif längst bak i hörnet av båten, nästan på väg ur densamme, när Benny bedömmer att 25-30 knop är precis lagom i rejält grov motsjö samtidigt som tackel ska bytas och betas på medan båten bokstavligen flyger mellan vågtopparna.. =) Hur som helst, en del slit ger utdelning allteftersom och frampå lunchtid kan vi räkna in godkända vitlingar, simpor och blågyltor, med toppar på 280 på simpa och vitling på 640 till Benny. Per lyckas även lirka upp en randig sjökock på fina 115 gram, en väldigt värdefull fisk! Leif får även vår enda rödspätta och en godkänd skrubba.

Allt som allt räcker detta, med risk att ha glömt något, till en första placering för team Kinnarp Garmin och individuellt 3e plats för Per, 4e plats för Leif och 6e plats för Bennys del. Vinnare individuellt blir för andra året i rad Norske Anders Larsen. Han lyckas med bedriften att knipa 995 av teamets 997 poäng, makalöst fiskat.

Vi vill passa på att tacka alla arrangörer, sponsorer (GARMIN!!), medtävlande och alla andra goa fiskevänner för en underbar vecka i Norges pärla Langesund!