måndag 26 september 2011

Öresund - slätvar 1,2 kg i topp

Sten-Sture höjde PB på slätvar 3 ggr under helgen med topp på 1,2 kg.

Lerskädda 240 gram, nytt PB för Mattias


Piggvar på 930 gram är en fin fisk, även om Mattias tagit betydligt större uppe i Bohuslän.
Den gångna helgen fiskade Benny ihop med kompisarna Sten-Sture och Mattias Liewendahl på Öresund, i ett härligt väder.

Fisket var dock trögt. Koljorna visade sig helt kallsinniga till allt som erbjöd. Plattfiskmetet under lördagen gav endast få skrubbor och nästan ingen rödspätta alls. Sandskäddor och vitling i små storlekar var visserligen inte svårtrugade, men det var kanske inte det som var målet. Men så lyckades Mattias lirka upp en fin lerskädda på 240 g. Det är faktiskt en fin storlek för den arten och arten är inte så lätt att fånga över huvud taget. Nytt pb och klubbrekord för Mattias!

Men fisket fortsatte att gå trögt. Någonstans i sundet borde väl fisken vara lite mer i farten? Frågan var bara var? Följaktligen fick det bli var som nästa punkt på programmet - dvs varfiske - det funkade bättre. Det blev totalt 14 varar under några timmar på lördagen, där de flesta var slätvarar. Mattias höjde sitt pb på slätvar till 760 g, vilket dessutom lär innebära nytt klubbrekord för den arten också, och han fick dessutom en fin piggvar på 930 gram.

Sten-Sture lyckades höja sitt pb för slätvar 3 ggr. Största slätvaren nådde fina 1200 gram, dvs väl över gränsen för Sportfiskarnas storfiskregistrering. Det innebar Stens 39:e art över reg för storfisk - Grattis!

Eftersom Koljorna fortsatte att gäcka även under söndagen så prövades en kort stunds makrillfiske, vilket gav några makrillar men tyvärr inga stora. Ytterligare fiske efter vararna visade sig inte alls lika lätt under söndagen, men två piggvarar blev det. I övrigt så landade Sten-Sture även en rödspätta på 810 g och visst blev det ytterligare några arter, men inget av nämnbar storlek.


För egen del var det annat som behövde göras på hemmaplan. Jag hann med att provfiska nya trollingspön som köptes förra veckan under en kort tur på Vättern med några mindre rödingar som resultat. Även förra helgen gav en kort runda på ett par timmar 6 rödingar och en tappad, men inte heller då av intressant storlek. Kommande helg är inbokad för Öresund för min del ihop med Henrik Karlen bland annat, det ska bli skoj!


/Leffe