onsdag 16 maj 2012

Stor lax och diverse mete

Av familjära orsaker har jag inte kunnat åka iväg på längre turer det sista, annars hade laxfisket varit intressant. Laxen är tillbaka som på gamla goda tider, mycket fisk och gott om stor fisk dessutom! Goda vännen Andreas Åkersten har som brukligt spenderat några dagar söder om Blekinge. Förra veckan belönades han med en riktigt grann pjäs på 18,32 kg fördelat på 122 cm. Grattis!


Istället har jag ägnat lite tid åt två gamla metfavoriter - färna och sarv. Att smyga runt längs grönskande åar i försommarskrud och leta tjocka vårfärnor är och kommer förbli en favorit. Färnor på 2 kg och mer bjuder på bra underhålling. Ett kvällspass efter vår kanske vackraste fisk, sarven, har det också blivit. Lätt flötmete med bröd och mask gav en handfull fiskar över 1 kg under några timmars skymningsfiske. 1230 och en tjockis på 1190 i topp.



Har även ägnat några kvällar åt mitt lilla projekt bäckröding. Förra året blev det några fina fiskar upp till drygt 9 hg. Häromkvällen nappade en som vägde 1030. Tyvärr blev det bara mobilbilder av sämre kvalité.