torsdag 5 juli 2012

Fantastiska Havöysund!


Per fick tre av gängets fyra hälleflundror under söndagen, starkt jobbat

Mycket längre norrut går inte att komma - Nordkapklippan i bakgrunden.

Nu har gänget avslutat fisket i Havöysund för denna gången. Sedan förra rapporten har grabbarna haft minst sagt växlande väder! Lördagen bjöd på kulingvindar upp till 15 m/s, så det fick bli kolja och lite torskfiske i närheten av Campen. Fisket bedrevs främst på 40-60 meters djup och där fungerade ABUs pilkar på 250 och 350 gram utmärkt till både koljan och torsken. Gänget har landat flera koljor upp till 3,5 kg.

Söndag blev det strålande vindstilla väder och samtliga campens båtar åkte iväg på en långtur inriktad på hälleflundra. Upplägget att många båtar fiskar flundra är effektivt, när en båt hittat ett produktivt område kallar man dit de andra och på så vis hinner man få ut betydligt mer av huggperioderna som ofta är ganska korta men intensiva. Garmin / ABU-gänget fick 4 st flundror i båten under dagen, samtliga fångade på Halbut pro pack. Benny var i två bättre fiskar som tyvärr klev av! Totalt fångades det många flundror av de elva båtarna, bland annat 8 fiskar över 150 cm! Största fisken uppskattades till ca 80 kg. Fisket bedrevs med ABUs ambassadeur 7500i, en robust rulle med väldigt bra broms, vilket är ett måste för detta fiske. När en stor flundra klipper på över grunt vatten får rullarnas broms verkligen bekänna färg!Stig med undantaget som bekräftar regeln...

Måndagen avslutades gänget med att fiska rödspätta. Gulpagnade öresundstackel gav återigen ett bra fiske, med en topp på 2050 till Per. Fisket började med en riktigt intensiv huggrusch på dryga timmen som gav 20 landade spättor, sedan inte ett endaste liv i samma område på över tre timmar! Det gäller att tajma huggperioderna, och testa intressanta områden mer än en gång. Totalt landade gänget 70 rödspättor, varav Benny lyckades lura hälften!

Visst är spättorna vackra häruppe! Här Per med 2050 gram skönfläckig rödspätta.

Tisdag drog ett nytt blås- och regnväder in, så det blev tvätt och städ av stuga samt båt och packning inför hemresan. NSA-båtarna måste för övrigt vara de särklass bästa hyrbåtarna man kan ha i Norge, helt suveräna!

Allt som allt en mycket trevlig resa till Nordic Sea Anglings suveräna Camp Havöysund. Extra stort tack till Uffe och Kristoffer för en kanonresa!

Nu väntar en sommarperiod som Benny kommer spendera på svenska västkusten. En blandning av välbehövlig semester och givetvis en del fiske. Om en månad kommer så hela Teamet åka till Langesund för en veckas fiske, som ju avslutas med den klassiska Langesundsfestivalen. I år kommer tävlingen att vara utformad som enbart lagtävlan. Garmin / ABU har dessutom en förstaplats att försvara från förra året, det kommet att bli tufft men kul!