måndag 25 april 2011

Måseskär och mer piggvarsfiskeIgår, påskdagen, fortsatte fisket med Anders Lilja. Fisket förlades till klassiska hak utanför Måseskär. Började med att försöka på havskatten, men var inget hemma alls. Trodde dock för ett kortare ögonblick på fin katt när det blev tung gung på det laxfilé agnade tacklet, men snart stod det klart att den numera fredade pigghajen hittat agnet istället. Givetvis återutsattes hajen omgående och oskadd. Med tanke på alla kattfiskegarn som står i området kan man undra hur många av dessa fredade hajar möter en söker död i dessa garn? Borde förbjudas, som så mycket annat...

Fortsatte med vrakfiske och blekorna var det desto bättre fart på, många fina blekor sög i sig maskjiggarna, och även en och annan torsk. Största blekan vägde Anders in på 3,1 kg, innan vi avbröt fisket efter att strömmen ökat kraftigt och gjorde fisket knepigt. Vädret i övrigt kunde man dock inte klaga på, vilken underbar påskhelg det har varit!

Idag måndag testade vi många nya tänkbara piggvarsplatser, dock utan påhälsning av någon piggvar. Ett par öringar tog däremot betet, varav en som vi missade precis intill båten uppskattades till drygt 2 kg. Nu blir det tre arbetsdagar, varav en ska tillbringas som heldag på sjön md en kund från England. Jobbet när det är som bäst! ;-) Sedan blir det förhoppningsvis tre renodlade fiskedagar över 1 maj helgen, utgångspunkt Måseskär är tanken.