måndag 18 april 2011

Vårfix och gäddfiskeDe senaste veckorna har tiden tyvärr inte funnits för fiske, därav den klena rapporteringen. Lite renovering hemma, kapning och klyvning av ved och en ordentlig genomgång av båt och trailer har stulit den mesta tiden.

Trailern har uppgraderats med nya skumgummifyllda hjul som båten vilar mot istället för de gamla luftfyllda. Hjulen kommer från TK-trailer som numera har detta som standard på sina nyare vagnar, man slipper då problem med punkterade hjul. Personlen på TK-trailer är alltid väldigt hjälpsamma och tillmötesgående i såna här sammanhang vilket uppskattas mycket.

Båten har fått sig en ordentlig service inklusive tvätt, polering och vaxning in- och utvändigt samt byte av några spöhållare mm mm. Verkade välbehövligt efter många fisketurer, känns nästan som ny nu! :-)

Efter allt pyssel blev det äntligen en endagarsutflykt till Vättern igår söndag. Avresa kl 05.00 och hemkomst några minuter före midnatt får betraktas som en heldag, inte minst med tanke på att min bättre hälft Lisa utgjorde fiskesällskapet. Rapporter om flera fina gäddor de senaste dagarna upp till drygt 14 kg från sjön gjorde inte fiskesuget mindre! Stora flötestrollade mörtar var taktiken igår som resulterade i två landade fiskar på 7-8 kg och dessvärre 4 bommade fiskar. De stora mörtarna verkade attrahera gäddorna bra, men krokningarna gav inte alltid önskat resultat... Vädret var i alla fall strålande även om en ganska stökig byvind ställde till det lite stundtals. Det ryktas om flera fiskar över 10 kg under helgen, varav två ska ha vägt 12+.

Nu ska det pysslas lite till på hemmafronten i veckan, sen kan säsongen förhoppningsvis börja på allvar. Hoppas på mycket fiske påskhelgen och 1 Maj helgen är tillägnad det fina fisket utanför Måseskär och alltid lika gemytliga Kärringön.