söndag 29 maj 2011

Team Kinnarp Garmin vann PNC 2011

Segrare av 2011 års PNC Kinnarp Garmin.Från vänster, 2a plats Team Omega, 1a plats Team Kinnarp Garmin, 3e plats Team Why not
Öring 1470
Näbbgädda 390
Sill 185
Berggylta 1170


Blågylta 325Världens bästa sponsor - Jalle från GARMIN!!!Träningsfiskad öring 1850.
PNC med utgångshamn Mollösund blev en blåsig tillställning, i alla fall under tävlingsdagarna lördag och söndag. Fredagen var vädret finfint och dagen ägnades åt träningsfiske efter diverse arter. Benny fick då sandskädda på 330, Leif fick skrubba på 720 och havsöring på 1850 och tillsammans fick vi ett 15-tal rötsimpor i varierande storlek, överlag dock ganska små.


Lördag meddelades att startfältet släpps ut på inomskärsfiske på grund av den kraftiga vinden.
Vi har det lite motigt och får inga riktigt fina fiskar. Efter en del gnetande får vi i alla fall ihop godkänt av sandskädda, rötsimpa och skrubba. Under eftermiddagen blir det också en berggylta på knappt halvkilot. Fick även en blågylta (rödnäbba) som fattades 1 cm till de godkända 25. De sista timmarna ägnar vi åt makrillen och lyckas med ett tiotal, dock inte någon större här heller. Tyvärr tappar vi en skaplig makrill ett tiotal meter bakom båten, surt! Flera av de andra teamen fiskade dock bra och vi hamnade femma efter lördagens fiske.


Söndagen meddelas återigen inomskärsfiske pga av vinden. Vi riktar in oss på de arter som fattades efter lördagens fiske, och nu hade vi desto mer flyt i fisket. Vi får horngädda på 390 gram och några skapliga öringar upp till 1470, Benny får en berggylta på fina 1170 och följer upp med en blågylta på 325, viktigt då den saknades efter lördagen! Detta tillsammans med Leifs sill på 185 gram kändes kändes bra. Väl vid invägningen visar det sig att Team Omega Kinnarp Garmin har fiskat bra också. När allt är färdigräknat blir Team Why Not med Magnus Ugander trea, Team Omega tvåa och Kinnarp Garmin drar längsta strået och lyckas vinna med ca 50 poängs marginal.


Tack till alla medtävlande, arrangörer och sponsorer för en mycket trevlig helg i gott sällskap, det dåliga vädret till trots! Mot nya äventyr!