söndag 12 juni 2011

10 Gradarn rapport

Långa 18,9 kg
VitrockaBlåkäxa 760
Blåkäxa780
Sej
Långa 14,6 kg

Långan gillar inte bara fisk!
Lubb 8,5 kg

Far och son in action!


Körde ut de ca 45 Nm till 10-Gradarn sent fredag kväll i något gropig sjö. Efter ett misslyckat ankringsförsök kan vi börja fiska strax efter midnatt. Efter någon timme får Benny en mindre vitrocka och Henke en blåkäx. Efter att det inte hänt så mycket mer under de sena natttimmarna gör vi en ny ankring tidigt på morgonen. vi hamnar perfekt precis i nedre delen av branten. Förhoppningen är flera vitrockor, men de lyser med sin frånvaro. Men vi känner att vi ligger bra och nöter på och allt eftersom kommer en del napp. Henke får en fin blåkäxa på 780 gram och en stund senare får Leif en på 760 gram. När Leif ska veva upp för att byta agn så tar det tvärstopp på 237 meters djup, med drygt 400 meter till botten. Självklart gissar på en stor sej som nappat i mellanvattnet. Döm om vår förvåning när en stor långa brytar ytan en bit bakom båten en tuff fajt senare. Vikt 18,9 kg! Snacka om flyt :-) Sedan får Leif ett par sejar i mellanvattnet vid riktat fiske, men inga stora.


För er som följt bloggen vet ju att fåglar varit lite av ett irritationsmoment under flera av vårens fisketurer för Leif. Vid nytt nersläpp med knappt 300 meter lina ute flyger plötsligt en mås in i Leifs lina, flaxar och flyger så pass att linan går av! Verkar inte som att fågelincidenterna ska ta slut i år.


Efter en välbehövlig lunch vilar Benny och Leif sig en stund medan Henke fiskar vidare. Under tiden smyger Henke upp en grann långa till på 14,6 kg. Några lubbar upp till 8,5 kg och någon mindre långa blir det, framförallt till Henke som är i farten ordentligt nu. Framåt 15-tiden bestämmer vi oss att försöka med en ny ankring eftersom vitrockorna lyser med sin frånvaro. Vi ägnar sedan några timmar åt mer eller mindre lyckade ankringar och inget mer att rapportera om innan det är dags att åka mot svenska kusten igen för att vinden, helt planenligt, börjar friska i igen under kvällen. Idag söndag byter Per av Leif för de kommande dagarna. Undertecknad hoppas på några ytterligare dagar i slutet av veckan, får se vad vädret tillåter oss att hitta på då.