fredag 13 januari 2012

Årsresumé 2011 - fortsättning Del 2


Efter 10-gradar turen visade sig vädret från sin sämsta sida flera turer på raken. Under ett kortare pass i Gullmarn, med vindar över 15 m/s och hällregn, förtogs glädjen i fisket till stor del. Tack vare omgivningen med branta höga berg intill fjorden går det dock alltid att hitta platser som läar lite och möjliggör fiske. Största fisken blev berggylta på drygt 1,2 kg. Även nästa tur, som förlades till Bratten, fick avbrytas i förtid när en rejäl åskfront med tillhörande skyfall och kraftiga vindar snabbt drog in från sydost! Några lubbar upp till 8,8 kg hann vi med innan det var dags att vända mot kusten igen. Både otrevligt och respektingivande när man överraskas av sådant väder, som inte hade förutspåtts i prognoserna denna dag.Lagom till semestern blev dock vädret desto bättre och Benny tillbringade i vanlig ordning större delen av semesterveckorna i båten på Västkusten. En hel del nya platser testfiskas under dessa veckor, med varierande resultat. Per gästade honom några dagar i Gullmarn och får en fin blågylta på 575, medan Benny drar en på 600 gram.


De kommande dagarna har Benny och Elisbeth riktigt trevligt semesterfiske med massor av fina fiskar! Elisabeth tar en sandskädda på 460 gram och nån skaplig berggylta. Benny fyller på med ytterligare blågyltor på 575, 610 samt 620 gram. Dessutom hittas produktiva områden för rötsimpa och Benny radar upp storsimporna. Efter ett par dagars fiske har han fångat inte mindre än 7 st över 4 hg med topp på 530 gram, och många strax därunder!


Leif planerar snabbt in en dagstur till Gullmarn, går inte att låta bli nu! Fisket riktas efter simporna och visst fortsätter dem att trilla in under dagens gång. Benny hade definitivt fiskat in sig nu och drar den ena ftea simpan efter den andra. Till slut får även Leif en 4 hgs och någon strax därunder. Korta 2-kroks paternostertackel som fiskas aktivt och ger liv och rörelse åt de fisk- och räkagnade krokarna ger bäst utdelning. Simporna verkar trivas bäst där det är klart djupare än det vanliga "klippnära" fisket på 10-15 meters djup. Även en blågylta på 580 överraskar under kvällen, liksom ett par randiga sjökockar.

Nu får det bli helg, fortsättning följer... Med lite tur kan det rent av bli ett fiskepass i helgen, det var länge sen nu!