måndag 19 mars 2012

Efterfrågat recept

Efter en strid ström av förfrågningar om ett speciellt recept på fisksoppa som jag serverat några gånger väljer vi nu att bjuda på detta för alla som följer bloggen. Receptet reulterar i en riktigt smakrik soppa med ganska bra sting i. Smaklig måltid!

Antal portioner 4-6:
Tillagningstid: 50 minuter

Ingredienser:

•1 schalottenlök
•1 vitlöksklyfta
•1 citrongräs, strimlad
• Ingefära, 1-2 cm, hackad
•1 msk tomat pure
•1-2 msk röd currypasta
•2 Knorr fiskbuljongtärning
•3 dl vatten
•2 dl vitt matlagningsvin tex. Winborgs
•1 pkt Milda Mat & Visp 26 % (2,5 dl)
•1 burk kokosmjölk, (2,5dl)
•1 schalottenlök, strimlad
•1 morot, strimlad
• Ev vatten
•250 g lax
•250 g vit fisk
•½ zucchini
•½ fänkål, strimlad
• Olivolja
• Matlagningsyoghurt

Gör så här:

1. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs dem i olivolja i en gryta tillsammans med ingefära och citrongräs i 1 minut. Rör i tomatpuré och curry pasta.

2. Slå över matlagningsvin och vatten, tillsätt fiskbuljongtärning, låt koka i 5–10 minuter. Sila av i en ny rymlig gryta.

3. Slå över Milda mat & visp och kokosmjölken, tillsätt morot och schalottenlök och låt sjuda i ca 10 minuter. Späd ev med vatten.

4. Skär fisken i mindre bitar (2*2cm), tärna zucchinin grovt och strimla fänkål och tillsätt dem till grytan. Låt sjuda i 3–5 min.

5. Vid servering toppa gärna med lite matlagningsyoghurt.

Serveringstips: Baguette, för en matigare soppa tillsätt koktpotatis eller gryn