tisdag 20 november 2012

Sammanfattning Öresund

Fredrik Larsson, Wollmars Fiske Jakt Fritid, berättar här om tredagarsturen till Öresund förra helgen med skeppare Benny.

"När Pär, Abu-Hasse och jag fick erbjudande att åka med Benny Johansson i Team Garmin/Abu ut på en tredagarstur på Öresund, så var vi givetvis inte speciellt svårövertalade. Att få bli guidade i Sveriges fisktätaste vatten av en av områdets allra mest framgångsrika småbåtsskeppare är ju givetvis en dröm för alla som gillar detta fiske. Vi bjöds på ett strålande fiske efter alla tänkbara sorters plattfiskar och vi fick massor av sandskäddor, skrubbor, rödspättor, slätvarar och piggvar. Borstmask stod för mest fisk men även Gulp Alive-maskarna levererade förvånansvärt bra. För varfisket agnade vi med smala strimlor av nyfångad sill. Totalt drog vi under 3 dagar uppskattningsvis 500 plattfiskar på 4 man. Toppfiskarna var Pärs rödspätta på 1510g och min skrubba på 1100g. Varfisket var också en hit trots att det var lite väl sent på säsongen. Totalt blev det 4 varar upp och 2 tappade på några få timmars fiske."


 Pär med rödspätta 1510 fångad på Gulp Alive mask.
 

 Slätvar 760 gram fångad av Pär
 
 
 Pär slår till igen, här med en piggvar från Lappegrund
 
 
 Hasse visar sann fiskeglädje över en grann slätvar
 

 Även Fredrik drog en slätis på sillstrimla
 
 
Fredrik med vacker skrubba på 1,1 kg
 
 
Leif och Stens fiske under söndagen blev inte mycket att hurra över. Tre koljor upp till ca 7 hg och några knotar med topp på 3 hg blev det. Trots flera försök på vararna fick vi inte en endaste nu i helgen.