söndag 5 augusti 2012

Langesund 2012

På väg hem nu från Langesund efter en dryg veckas fiske. Förutom nya rekord brungyltan som vi fick första dagen kommer här en liten sammanfattning av veckan. På det stora hela har veckan varit lite halvblåsig, med enstaka kortare stunder med mer behagliga vindar. Undantaget torsdag eftermiddag och kväll, som i gengäld bjöd på ett extremt regnande! Testfisket under veckan koncentrerades på att testa nya platser, istället för att fiska givna tävlingspositioner. Är det någon gång man ska hitta nytt så är det ju just under testfisket. Som vanligt när man gör så fiskar vi av massor av platser som inte verkar vara lika intressanta i verkligheten som på sjökortet, men några nya potentiella guldkorn kanske kan vaskas fram till slut.

Här följer några fina fiskar som fångades under testfisket.


Bleka på 2,9 kg. Bra fisk med Langesunds mått mätt!

Blåkäft 1250, inte fångad på klassiska 167an...

Sej 8,8 kg!

Här verkar fiskelyckan varit god...

Bergskädda 550 gram från "ny plats".

Så till själva tävlingen. Lördagen flöt på helt ok och vi lyckades plocka de fiskar vi letade, fram till lite efter lunchtid då vi körde fast på två av arterna, bland annat bleka som inte var något problem tidigare under veckan. Det kostade en del tid trots att vi inte fick med oss dessa två arter. Vid invägningen visade det sig att Isola fiskat grymt bra och hade en rejäl ledning med sina 983 poäng jämfört med våra dryga 700. Nidingen tvåa och vi trea. Uppförsbacke! Henke och Co var inte heller långt efter. Söndagen var stundtals riktigt trög för oss, men vi lyckades med några helt ok fiskar till slut. Dagens höjdpunkt blev ytterligare en stor brungylta som överskred det gamla norska rekordet på 319 gram! Fisken vägdes in på grymma 335 gram och Per ny innehavare av festivalens genom tiderna största brungylta. Benny drog en berggylta på 1,3 kg. Kändes dock bara som plåster på såren efter att ha tappat en helt grym berggylta tidigare! Allt som allt räckte insatsen till en andraplats, efter förstaplatsen som välförtjänt tillföll Henke och Esbens lag som fiskat grymt bra under söndagen. Stort GRATTIS! Trea Isola och fyra Nidingen. Topp fyra till svenska båtarna i Norge :) Våra kollegor Pelle, Jalle och Peter i Team Garmin Sweden gjorde också en mycket bra insats. Gänget fångade bland sina 22 invägda arter både paddtorsk och fenknot under tävling, inte illa! Tävlingens tyngsta fisk blev en långa på 22,7 kg till Stig i Team trutta Garmin.

Pers grymma brungylta på 335 gram!

Från vänster Team Garmin / ABU på 2a plats, mitten Team Humminbird som segrare och till höger Isola 3a.

Garmin Jalle med händerna fulla

Det har sitt pris att fiska med solglasen på för länge :-) För övrigt exakt samma solbränna för denna killen som förra året.


 
Garmin båtarna på hemresa på färjan.

Sist men inte minst vill vi tacka alla medtävlande, arrangörer och våra sponsorer Garmin och ABU Garcia för en av årets höjdpunkter!