tisdag 28 augusti 2012

Tid för Öresundsfiske och Garmin FiskefestivalHösten börjar så smått göra sig påmind. För många kanske det känns som en lång tid av arbete och mindre ledigt, mindre fiske och nöje än under sommaren. Personligen längtar jag till varje höst, liksom jag gör till våra övriga årstider. Höst innebär inte minst att fisket i Öresund, vår mest mångsidiga sportfiskearena i salt vatten, är på topp! Varje höst fångas mängder av fina fiskar i vårt sista trålbefriade område i Sverige. Många stora exemplar av rödspätta, slätvar, knot, kolja, skrubba, sandskädda, piggvar och givetvis makrill fångas varje höst, bara för att nämna några av arterna som lockar när och fjärran fiskare till detta sportfiske eldorado. Till och från är också fisket efter den lilla rariteten fenknot riktigt bra på platser som Lappegrund, Disken eller i området kring M7-bojen.

Höjdpunkten är Garmin Fiskefestival där en mängd likasinnade sammanstrålar för att umgås, utbyta erfarenheter och givetvis tävla om vem som kan hitta flest arter i verklig storvuxen size i Öresund. Har du deltagit i detta evenemang tidigare är jag tämligen säker att vi kommer att ses i Helsingborgs norra hamn den 15-16 september när tävlingen går av stapeln. De flesta som en gång deltagit återvänder nämligen år efter år. Du som inte deltagit hittills rekommenderas varmt att boka in dessa dagar för fiskefestivalen och trevligt fiske på Öresund. Vi vågar nästan påstå att det kommer bli en stående tradition och något att verkligen se fram emot när sommaren är på väg att ta slut varje år, precis som det blivit för alla team som återvänder år efter år!

Som bonus på alltihop väntar ett sprängfylld prisbord. Förutom pris till största fisken i varje art och teampris till minst 1-20 (!) plats så deltar du som anmält dig till Garmin Fiskefestival per automatik i Minn Kota Challenge. Elmotorer till ett värde av 20 000:- väntar dem som fångar den största sillen, rödspättan och makrillen under helgen. Det innebär att ett team som känner att dem haft lite oflyt under lördagens fiske för att delta i den absoluta toppstriden i teamtävlingen kan fiska strategiskt efter en specifik art och ändå kamma hem riktigt fina priser.

Om du inte redan gjort det, gå till Garmin Fiskefestivals hemsida och anmäl redan idag. På hemsidan hittar du också information hur du anmäler dig till gemensam middag och mingel på Pub Ro. Väl mött i Helsingborg 15-16 september!